Híreink - 2024

2023. évi híreink itt

2022. évi híreink itt

 


Boldog Új Évet Kíván

a rétsági Szent Antal Katolikus Karitász Csoport!


 

2024.01.03.

 

Visszatekintő: 2023. december – adománygyűjtés

 

Karitász csoportunk a 2023. évben bekapcsolódott az országos Karitász szervezésére indult Angyalbatyu ajándék gyűjtési kampányba, melynek keretében gyermekeknek adható ajándéktárgyakat gyűjtöttünk, elsősorban dobozba csomagolt, az ajándékkal megcélzott gyermekek életkorának és nemének megjelölésével ellátott ajándékcsomagokat. Plébániánk idén első ízben csatlakozott a programhoz, amelynek eredményeként gyűjtött 5 Angyalbatyu dobozt, valamint 6 „nagyzsáknyi” plüssfigurát és 2 nagy csomag vegyes játékot. A program novembertől 2023. december 18-áig tartott. Az összegyűlt ajándékok karácsonykor 15 rászoruló nagy család gyermekei között kerültek kiosztásra.

Az Advent kezdetével hagyományaink szerint tartós élelmiszer gyűjtésbe is kezdtünk. Gyűjtésünk legfőbb alapja a plébániai közösségünk. Ezen túlmenően az idei évben felkerestük a helyi élelmiszer-üzletek vezetőit, segítségüket kérve, hogy boltjaikban kihelyezhessük adománygyűjtő dobozainkat. Hálásak vagyunk a boltvezetők segítőkészségének, mert az adománygyűjtési időszak alatt segítségükkel és a lakosság, illetve vásárló közönség jóvoltából körülbelül 150 kg-nyi tartós élelmiszert tudtunk összegyűjteni.

Támogatást kaptunk továbbá a rétsági Pasta Pista Száraztészta Készítő Üzemtől, valamint az URBAN Édesipari Termékgyártó Kft.-től. Hálásak vagyunk önzetlen adományukért!

Az összegyűlt élelmiszerekből 11 látogatói kiscsomagot készítettünk az egyház közösségünkhöz tartozó, kora-egészségi állapota miatt meggyengült idős testvérünk meglátogatásához, valamint 15-15 nagy tartós-élelmiszer csomagot a látókörünkben élő, helyi egyedülálló vagy nagycsaládos rászoruló lakostársunknak, karácsonyuk megkönnyítésére, megszépítésére, a Jóisten kegyelméből.

Fogadják rövid képes beszámolónkat!